Hårvård

Skönhetstips för håret

Det sitter ofta mycket stolthet och stil i ens hår och frisyr. Ens frisyr speglar inte bara stil utan också personlighet och visar vad man själv tycker är snyggt. Men en frisyr kan vara perfekt men ändå se mindre bra ut, om håret inte lever upp till sitt fulla potential.

Fukt och åter fukt

Håret gillar inte vatten, eller schampo. Vatten torkar ut håret på samma sätt som det gör med huden och schampo tar bort det skyddande lagret runt hårstråna. Håret vill hellre ha fukt från naturliga oljor såsom arganolja.Skaffa ett balsam och en inpackning som innehåller mycket fukt. Använd inpackningen en gång i veckan för att motverka torrt och frissigt hår. Du kan också använda hårolja för att hålla håret i schack.

Löshår

Om du har naturligt tunt hår, eller vill ha en ny frisyr, kan du få den förändring du vill ha med löshår. Satsa på äkta löshår som du kan behandla precis som ditt eget hår. Syntetiskt hår kan vara svårare att rengöra och styla. Du kan köpa europeiskt löshår för bättre matchning och överlägsen kvalité.Löshår kan fästas på flera olika sätt. Med clip-ons kan du välja från dag till dag, med vax får du ett hållbara resultat. Det finns också möjlighet att sy fast löshåret eller använda tejp.

Naturlig styling

Välj bort hårfönen och plattången, det skadar bara håret. När håret ska torka ska man bara klämma ut vattnet med en handduk och låta det lufttorka. Om du vill ha lockar kan du antingen fläta eller snurra håret medan det är vått och sova med det. Du kommer att vakna med vackra lockar som kan kontrolleras med hårolja eller mild mousse. Vill du ha lite plattare hår får du satsa på att kamma ut det medan det är blött och sedan fästa det mot hårbotten med hårnålar för att förhindra att håret drar ihop sig till lockar.