Accessoarer

Andra vackra accessoarer

Det är inte bara glasögon som är bra accessoarer. Det finns så mycket mer man kan klä sig i för att skapa den perfekta outfiten.

Armband

Armband för män har blivit alltmer populära som modeaccessoar och uttryck för personlig stil. Oavsett om det är ett enkelt läderarmband, en robust kedja eller en subtilt elegant metallarmband, så finns det en mängd olika stilar att välja mellan som kan komplettera och förbättra en mans outfit. Förutom att vara en stilfull detalj kan armband även ha symbolisk betydelse, såsom att representera tillhörighet till en specifik grupp eller kultur. Många män väljer också armband med inskriptioner eller symboler som har personlig betydelse för dem. Med sin mångsidighet och individualitet har armband för män blivit en viktig del av modern herrmode och erbjuder en möjlighet för män att uttrycka sin unika personlighet och stil.

Klockan

Vackra klockor går aldrig ur modet. Vi tittar mest på mobilen nuförtiden om vi vill veta vad klockan är, men det finns en sorts klassisk stil i att bära ett armbandsur. Välj gärna ett finare märke så du vet att det följer med en bra garanti och att den är gjord för att hålla. Dyrare märken har ofta klockor som går jämnare också. Det finns ett flertal klockmärken därute. Ett flertal märken som gör klassiska klockor skapar även kläder och skor. Exempelvis brukar Hugo Boss och Tommy Hilfiger skapa vackra klockor och kläder. Väljer du något billigare märke kan du byta klockor efter humör och kläder som ett komplement till din outfit. Det finns många prisvärda klockor i spännande utförande med bra kvalité.  

Manschettknapparna

Detta visar på elegans, genomtänkt outfit och stil. Man kan också köpa humoristiska knappar eller skaffa ett par som visar ens initialer. Även om det inte känns som ens egen stil kan det vara bra att ha åtminstone ett set hemma för finare tillställningar såsom bröllop eller begravning. Ofta väljs och utformas manschettknappen för att återspegla identitet eller som symbol för något intresse som bäraren har.  

Portföljen

Kanske mest lämpade för dem som arbetar på kontor eller hanterar papper. Men en snygg portfölj är fortfarande en snygg och klädsam syn. Skaffa en i riktigt läder med tillräckligt med fack för alla saker du behöver ta med dig till och från jobbet. Välj en portfölj som är tidlös så är den användbar många år framöver. Beroende på vilket läder din portfölj har kommer den åldras olika, man brukar även kalla det att få “patina”. Skinnet påverkas av soljus som gör lädret mörkare och torr varm luft torkar ut. Blir väskan blöt ska den inte torkas vid element utan i normal rumstemperatur. Torka av smuts försiktigt med fuktig svamp och mild tvål. Du kan också impregnera väskan så den tål smuts och vatten bättre.  

Slips/fluga

Både slipsen och flugan föddes i mitten av 1800-talet då kravatterna tvingades bli smalare eftersom skjortkragarna blev lägre. Men man kan hitta flugliknande kravattarrangemang på bilder ända från 1600-talet. För många män är detta endast ett nödvändigt ont, men flugan och slipsen fortsätter vara populär. De är obligatoriska inom vissa sociala tillställningar. En snygg slips lyfte ren hel klädsel. Här kan man, som med manschettknapparna, skapa lite humor genom att köpa en i en rolig färg eller med text och bilder. Flugan har fått lite uppsving på senare tid tack vare ”hipsterrörelsen”. En pullover över en skjorta, tillsammans med en snygg fluga, har blivit vardagsklädsel för många medan andra endast ser denna kombination på film eller på bilder av deras föräldrar. Trender kommer och går men dessa vackra accessoarer består!