Mode

Höstens mode

Nu är härliga hösten här och vi får chansen att klä oss i nytt och trendigt igen. Jag tänkte att vi idag skulle ta en titt på vad som trendar denna höst både för kvinnor och män. En shoppingrunda är aldrig fel, men ett tips innan du beger dig ut är att kolla om det finns några rabattkoder på det du vill köpa innan för att spara några slantar.

Dam

Om du oftast klär dig lite mer klassiskt i jobbet kan det vara härligt att höra att det är riktigt trendigt att kombinera kavaj med kjol. Man kan antingen ha matchande delar, men det går lika bra att bryta av nederdelen. Vi ser 40-talet i höst där det gärna får vara pennkjolar, skinnhandskar och pärlaccessoarer. Som ytterplagg är det även trendigt denna säsong med en cape. En stor kuvertväska att kombinera med är också helt rätt. Dunjackan med det ett bälte i midjan får också vara med.

På fötterna kan du gärna ta på dig lårhöga stövlar för den rätta looken. Rutiga kläder är också stort i höst men också klänningar med så kallade cut-outs, där en del av huden får synas. Detta kan passa fint på helgens festligheter! Bluskragen ser vi mycket av i höst, vilket är ett välkommet inslag som livar upp den ”vanliga” blusen. Fransar och glittrande långklänningar är också stort i höst. Vill du satsa på accessoarer kan du välja att investera i något silver eller rött, dessa färger sticker ut i höst. Är du mer kaxig i stilen kanske du gläds åt att klädkombinationer som utstrålar punkrock och kedjor är helt rätt.

Herr

Denna höst inspireras modet av att vi är många fler som jobbar hemifrån. Det måste vara bekvämt helt enkelt. Morgonrocken och pyjamasen kommer i nya tappningar och det kanske är dags att vi investerar i nya sådana. De flesta plagg som släpps kan användas oavsett ålder. Du som 20-åring kan lätt klä dig i samma saker som en 50-åring utan att se gubbig ut. Skönt, eller hur? Materialen vi ser i herrmodet är flanell och ull. Vi ser även ribbstickade kavajer. Det är även helt rätt med funktionsplagg i höst där kostymer och kavajer i skönt stretchtyg får ta plats.