Accessoarer

Få nytta av dina trasiga smycken

Örhängen, ringar, armband och halsband är några exempel på olika typer av smycken. Smycken använder vi både till vardags och till fest för att känna oss extra fina. Eftersom att smycken används flitigt finns risken att de slits ut och i värsta fall går sönder. Men det betyder nödvändigtvis inte att du behöver återvinna smycket. Om smyckena är av äkta guld och silver kan du tjäna en hacka.

Rensa bland dina smycken

Men innan vi kan gå in mer på hur du går tillväga för att tjäna pengar på dina äkta smycken behöver du kolla igenom de smycken du har. Smycken som inte är av äkta material kan du rensa bort och återvinna. De smycken som har en stämpel som intygar att materialet är av äkta vara kan du behålla och få en slant för trots att det är trasigt.

Sälj dina äkta smycken

Nästa steg är att sälja dina äkta smycken. Det kan du göra till ett företag som köper upp dina gamla smycken. Läs mer för att få mer ingående information på hur du går tillväga för att skicka ditt smycke och sedan få betalt för det. Men kort sagt beställer du en guldpåse, skickar det till företaget och därefter får du betalt.